A projekt megvalósításának szükségességét a Fekete Ló Fogadónak a térséggel szemben támasztott keresleti igényekhez való felzárkóztatása, valamint a fenntartható és minőségi szolgáltatási kínálat biztosításának elérése indokolta. A panzióban megszálló vendégek elvárásainak való megfelelése érdekében célunk a szálláshely általános minőségének és szolgáltatási színvonalának emelése, szobakapacitásának bővítése és kapacitáskihasználtságának javítása volt.

A megvalósított beruházás a Fekete Ló Fogadó, mint üzemelő kereskedelmi szálláshely és vendéglátó egység belső megjelenésének, belsőépítészeti arculatának minőségi változására irányult. A beruházás keretében a fogadó tetőtéri helyiségeinek, a tetőtérbe vezető lépcsőházának és a földszinti éttermi részének felújítására, valamint a tetőtéri térelhatárolás átépítésére került sor.

A korszerűsítés következtében a korábbi nyolc helyett tíz teljesen felújított, önálló vizesblokkal rendelkező, légkondicionált, minőségi berendezésű szoba áll vendégeink rendelkezésére.

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg.

A fejlesztés eredményeként a panziót 3 csillagos minősítéssel üzemeltetjük.

Kedvezményezett neve: Egri Csillagok Zrt.
Projekt címe: Fekete Ló Fogadó korszerűsítése
Projekt azonosító száma: TFC-1-1-1-2017-2018-00757
Szerződött támogatás összege: 38 500 000 Ft
Támogatás mértéke: 70%
Projekt befejezési dátuma: 2019. 11. 14.